Πηγαίνωντας για Ζάκυνθο

Πρώτο μέρος διαδρομής Περνώντας από την Ναύπακτο στην Πελοπόννησο διασχίζουμε την γέφυρα του Ρίο που για 'μένα είναι ένα θαύμα τεχνολογίας ειδικά στην πολύ δύσκολή αυτή περιοχή. Η άσχημη εμπειρία που είχαμε εξ' αιτίας των κακών δρόμων ,(κατεβαίνοντας τον Μπράλο) ευτυχώς αποζημιώθηκε με το ωραίο τοπίο της Ναυπάκτου αλλά και την διάσχιση του εντυπωσιακού αυτού έργου. Προτείνω να καθίσετε στα cafe στη παραλία της Ναυπάκτου και ν' απολαύσετε την υπέροχη θέα προς την γέφυρα και την Πελοπόννησο. Ο δρόμος μετά την γέφυρα (διόδια περίπου 10,15€) είναι πολύ καλός και συνεχίζεται με τούνελ μετά από την Πάτρα. Σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων διασχίζοντας μια σειρά απο κακούς και επικίνδυνους δρόμους, χωρίς διαγράμμιση φτάνουμε στην Κυλλήνη. ένα άχρωμο τυπικό Ελληνικό λιμάνι για φορτηγά κλπ αλλά με μεγάλο πάρκινγκ.Προσοχή αν δεν θέλετε να βρεθείτε στην Κεφαλλονιά να βγάλετε εισιτήρια απο τα εκδοτήρια που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του λιμανιού.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεύτερο μέρος διαδρομής Κυλλήνη Ζάκυνθος
Η Διαδρομή με το ποίο είναι ιδιαίτερα ευχάριστη λόγω της καλήξς ποιότητας των πλοίων αλλά και πολύ σύντομη αφού σε 1 ώρα φτάνεις στο λιμάνι της Ζακύνθου. Η πρώτη εικόνα της πόλης απο την θάλλασα είναι πολύ καλή αφού οι κάτοικοι του νησιού μετά τον καταστροφικό σεισμό της δεκαετίας του '50 φρόντισαν να ρυμοτομίσουν την πόλη τους κρατώντας το παραδοσιακό ύφος της. Το ξενοδοχείο που καλατύσαμε βρισκόταν σε απόσταση 5 χιλιομέτρων απο την πόλη στον τουριστικό οικισμό Καλαμάκι. Ενα σχετικά καλό ξενοδοχείο (Vanessa hotel) ιδιαίτερα οικονομικό με το 80% των ενοίκων να είναι ξένοι. Η περιοχή είναι και το μέρος όπου γεννούν τ' αυγά τους οι χελώνες καρέτα - καρέτα
Τρίτο μέρος ακτή χελώνων καρέτα - καρέτα
Η περιοχή που γεννούν οι χελώνες τ' αυγά τους είναι ο κόλπος του Λαγανά πού κοντά στο καλαμάκι και έχει πολύ καλή θάσλασσα όχι όμως όπως της Χαλκιδικής. Οι λουόμενοι πρέπει να βάζουν τις ομπρέλες τους το πολύ 2 μέτρα απο την θάλασσα για να μη ενοχλούν ή σπάνουν με τα κοντάρια τ' αυγά που έχουν εναποθέσει οι χελώνες. Πάντως υπάρχουν αρκετοί εθελοντές που δίνουν πληροφορίες κι ελέγχουν την περιοχή . Μη περιμένετε ομως να δείτε χελώνες για το λόγο οτι αυτές βγαίνουν συνήθως το βράδυ που απαγορεύεται η προσέγγιση στην ακτή.
Τέταρτο μέρος Ζάκυνθος Γαλάζιες σπηλιές
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το γύρο του νησιού με καραβάκι απο την Ζάκυνθο λόγω καιρού κι έτσι διασχίσαμε απόσταση 30 χιλιόμετρα ως το βόρειο μέρος του νησιού και φτάσαμε στον Αγιο Νικόλαο. Ενα πολύ γραφικό λιμανάκι απ' όπου ξεκινούν ταχύπλοα σκάφη για τις γαλάζιες σπηλιές. Αξίζει κάποιος να τις επισκεφτεί και να κάνει μπάνιο στα καταπράσινα νερά, βουτώντας από την βάρκα (περίπου 8€ το άτομο). Προσοχή όμως τα νερά είναι παγωμένα.

Τι μας άρεσε τι δεν μας άρεσε που να πάτε τι να δείτε
Μας άρεσε το ξενοδοχείο για τους μεγάλους χώρους του οι ακτές του Καλαμακίου, του Πόρτο Κούκλα (ειδικά το μπαράκι φτιαγμένο μέσα στη σπηλιά) το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, η πεντακάθαρη πλατεία της Ζακύνθου, η θέα απο το κάστρο, οι γαλάζιες σπηλιές και η υπέροχη ακτή (με βότσαλα) του Μακρύ γιαλού. Επίσης μας εντυπωσίασε η πολύ ευγενική συμπεριφορά των ντόπιων Πρέπει να πάτε οπωσδήποτε στην Μπόχαλι για ν' απολαύσετε τη θέα της πόλης , στο Κερί για το ηλιοβασίλεμα, στο ναυάγιο, στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και να δείτε το σκήνωμα του Αγίου. Δεν μας άρεσε ο μαζικός και φτηνός τουρισμός του Λαγανά καθώς και τα ως επί το πλείστον πρόχειρα και κακοβαλμένα μαγαζιά της περιοχής. Επίσης δεν βρήκαμε μια ταβέρνα της προκοπής παρά μόνο τουριστικά μαγαζιά (ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές και στη πόλη)το ίδιο πρόβλημα είχαν και πολλοί άλλοι Έλληνες τουρίστες. Η γενική εντύπωση είναι πάντως πολύ καλή και μπορεί κάποιος να περάσει καλά και σχετικά φτηνά ενα δεκαήμερο διακοπών. χάρτης του νησιού άλλος χάρτης του νησιού κάποιες απο τις παραλίες1 σχόλια:

giorgio είπε...

Η πόλη της Ναυπάκτου είναι πολύ όμορφη κι' ενδιαφέρουσα απο ιστορικής πλευράς. Αριστο μέρος για διακοπές

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η Φωτό Μου
skype id = gionik2 email me = gionikos at gmail.com
Από το Blogger.