
Νικήτη Χαλκιδικής - παντρεμένες σαρδέλες , ριζότο θαλασινών
Το μενού περιλαμβάνει Παντρεμένες σαρδέλες, ριζότο θαλασινών, χωριάτικη σαλάτα κάντε κλικ εδώ για να δείτε περιγραφή ταξιδιού στην Νικήτη και στον Πολύγυρο ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ Υλικά που χρειάζονται για 4 άτομα.
- 1/2 κιλό φρέσκιες μεγάλες σαρδέλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Λίγο λεμονάκι
- 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης(κομμένες σε λεπτές φέτες)
- 1 ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1\2 ματσάκι μαιδανό (ψιλοκομμένο)
εντόσθια, το κεφάλι και το κεντρικό κόκκαλο. Τις ανοίγουμε στη μέση σε φιλέτο .Τις αλατοπιπερώνουμε , τις μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο για 2-3 ώρες και κατόπι τις στρώνουμε, σε μιά διπλή σχάρα, σε μιά σειρά, από πάνω στρώνουμε μιά σειρά πιπεριές-κρεμμύδι-μαιδανό και από πάνω σκεπάζουμε με μιά στρώση σαρδέλες . Ψήνετε στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν από την κάθε πλευρά . Το ίδιο νόστιμες γίνονται και στο φούρνο. Τις σερβίρετε με λεμόνι και μαϊδανό
ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
Υλικά που χρειάζονται.
Τρόπος Παρασκευής:
- Υλικά : 1 καρότο κομμενο καρεδάκι
- 2 πιπεριές κοκκινες σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη( αν δεν σας αρέσει η γεύση του, παραλείψτε το)
- 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. τζίντερ φρέσκο τριμένο
- 250 γραμ. ρύζι μακρύκοκο
- 500 ml νερό
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(Atom)
Διαδρομές στην Ελλάδα
Συνταγές από τα ταξίδια μας
Ταξίδια στην Ευρώπη
Πληροφορίες
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2022
(4)
- Μαΐου (1)
- Απριλίου (1)
- Φεβρουαρίου (1)
- Ιανουαρίου (1)
-
►
2021
(1)
- Ιανουαρίου (1)
-
►
2014
(2)
- Μαρτίου (1)
- Ιανουαρίου (1)
-
►
2012
(1)
- Φεβρουαρίου (1)
-
►
2007
(5)
- Νοεμβρίου (1)
- Σεπτεμβρίου (3)
- Ιανουαρίου (1)
Από το Blogger.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου