Ψητές σουπιές (συνταγή Χαλκιδική)


Τη συνταγή την πήρα από φίλη που μένει στη Νικήτη Τα υλικά που απαιτούνται είναι τα εξής: 1 κιλό σουπιές 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 Πιπεριά κόκκινη Μαϊντανό - φρέσκια ρίγανη τυρί φέτα , αλάτι και μαύρο πιπέρι. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τις σουπιές. Κατόπιν ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά για τη γέμιση εφόσον ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Γεμίζουμε τις σουπιές με το παραπάνω μείγμα και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, για περίπου μιάμιση με δύο ώρες. Αν θέλουμε μπορούμε να τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα εφόσον τις λαδώσουμε ή τις ψήνουμε σε κάποιο σκεύος βάζοντάς τες όρθιες. Κατόπιν βγάζοντας το ζουμί που θα έχουν βγάλει οι σουπιές μπορούμε να τις ψήσουμε είτε στα κάρβουνα είτε στο γκριλ του φούρνου για 20 το πολύ λεπτά. Τις σερβίρουμε περιχύνοντας τες με το ζουμί που έχουμε κρατήσει και με λίγο λεμόνι. Απλά καταπληκτικό και φτηνό πιάτο